Kaverisynttäreiden jälkeen pidettiin synttäreitä vielä aikuisille.
Kakuksi leivoin mansikka-tuorejuusto-valkosuklaakakun
Yksi suolaisista piirakoista oli tomaatti-mozzarellapiirakka
Pohjana oma suosikkipiirakkapohja, jonka ohjeen olen saanut äidiltäni ja voin sen nyt teille rakkaat lukijat jakaa. Tykkään tästä ohjeesta, koska se on niin helppo ja maukas ja ennenkaikkea siksi, että tämän taikinan kanssa ei tarvitse voidella vuokaa ;)
Tarvitset:
150g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta
Sulata voi ja lisää siihen muut ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se taikinakaapimen avulla vuokaan. Ja todellakin, vuokaa ei tarvitse voidella :).
Tämä määrä on minusta hyvä sellaiseen perinteiseen pyöreään piirakkavuokaan.
Paista pohjaa 225°C 15 min. Lisää haluamasi täyte ja jatka paistamista vielä n. 15 min.
Tomaatti-mozzarellatäyte:
dijon- sinappia
tomaatteja
mozzarellajuustoa
juustoraastetta
*sivele pohja dijon-sinapilla
*ripottele päälle hieman juustoraastetta
*täytä pohja tomaatti- ja mozzarellaviipaleilla
* kruunaa komeus juustoraasteella
Tällä kertaa pirskottelin vielä valmiin piirakan päälle basilikaöljyä.
Basilikaöljy:
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 valkosipulin kynsi
suolaa, mustapippuria
* sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella
Basilikaöljyä jäi yli ja maustoin sillä seuraava päivänä paistetut kananfilepihvit. Veikkaan että basilikaöljyä tulee tehtyä useamminkin kesän aikana ja kokeiltua mihin kaikkeen sitä voikaan upottaa ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.